Díjmentes
Szállítás
3 Év
garancia
test

ILCE objektív

Sony SEL 40mm f/2.5 objektív (SEL40F25G.SYX)

0 Review(s) 

Kompakt, kiválóan megépített standard prímobjektív. Ez a standard prímobjektív a G Lens objektívek kiváló képminőségét és szépséges bokeh effektusát sűríti kompakt formába kiváló gyártási minőséggel és kezelhetőséggel. Könnyedén vihető bárhova, bármikor, ezért ideális pillanatfelvételekhez akár portrék, akár utcai látképek esetén. A gyors, precíz és csendes AF fotózáshoz és videózáshoz is ideális, biztosan megörökítheted a fontos pillanatokat.

254 900 Ft
 
Garancia kiterjesztés:
 
Mennyiség

A termék hivatalos magyarországi forgalmazótól, teljes körű garanciával kerül forgalomba!
Kompakt, kiválóan megépített standard prímobjektív - Ez a standard prímobjektív a G Lens objektívek kiváló képminőségét és szépséges bokeh effektusát sűríti kompakt formába kiváló gyártási minőséggel és kezelhetőséggel. Könnyedén vihető bárhova, bármikor, ezért ideális pillanatfelvételekhez akár portrék, akár utcai látképek esetén. A gyors, precíz és csendes AF fotózáshoz és videózáshoz is ideális, biztosan megörökítheted a fontos pillanatokat.
Hozzá való, hordozható prímobjektívkészlet - Ez a (külön kapható) G Lens prímobjektívjeink egyike, amelyek eltérő fókusztávolságokat kínálnak azonos külső tulajdonságok, 49 mm-es szűrőátmérő, kompakt forma és elrendezés mellett. Elég kompaktak ahhoz, hogy mindhármat együtt lehessen hordozni, így rendkívül sokféle kompozíciót és témát örökíthetsz meg, hasonló tömegüknek köszönhetően pedig még a gimbal újraegyensúlyozása is könnyebb.
Magától értetődő kezelés, fémből készült szerkezet és tiszta optika - Az objektív vázának és napellenzőjének fém (alumínium) burkolata, valamint a belegravírozott fókusztávolság- és blendeméret-jelölések tovább erősítik a kiváló minőségérzetet. A G Lens objektív rendkívül kompakt és könnyű kialakítása, kiváló képminősége, blendegyűrűje és a Linear Response MF (lineáris karakterisztikájú kézi fókusz) együttesen olyan magától értetődően kezelhető, ami élménnyé teszi a felvételkészítést.
Kis tömegű a folytonos cipelés és felvételkészítés megkönnyítéséhez - A mechanikai kialakítás maximálisan kihasználja a legújabb fejlesztésű – három hatékony elrendezett, aszférikus lencsetagot felvonultató – optika képességeit, valamint a tükör nélküli fényképezőgépek kisebb belső távolságát, így lenyűgözően kompakt, tömege pedig mindössze 173 g. Az objektív ideális eszköz akár utcai pillanatfelvételekhez, akár gimbalról készített videofelvételekhez. A hordozhatóságot a kompakt formaterv biztosítja, amely egyaránt illeszthető Full Frame és APS-C vázakhoz.
Csodás és természetes bokeh - Hétlamellás körkörös blendét kapott, továbbá precízen szabályozza a bokeh effektust módosító gömbi eltérést, ezért a G Lens objektív csodás és természetes bokeh effektust kínál.
Két lineáris motor a gyors, precíz és csendes AF funkcióhoz - Két lineáris motor biztosít gyors és precíz AF funkciót kiváló témakövetési teljesítmény mellett, amellyel a fényképezőgépvázat maximálisan alkalmassá teszi a fontos momentumok megörökítésére az utcai pillanatfelvételeken, a kifejezésváltozásokat a portréfotókon és a hasonló dolgokat. A gyors, precíz és csendes AF, valamint a kitűnő témakövetési funkció ideális videó készítéséhez és fotózáshoz egyaránt.
Kimagasló közelképkészítési teljesítmény - A 28 cm-es (AF) / 25 cm-es (MF) minimális fókusztávolság kiváló közelképkészítési teljesítményt kínál. Az objektív számos különféle helyzetben hasznos; például az utcán látott virágokról, apró tárgyakról is készíthetsz közelképeket elmosódó háttérrel, ami kiemeli a témát.
A sapka és a szűrő egyaránt illeszkedik a napellenzőre - A menetes napellenző átmérője megegyezik az objektív szűrőjének átmérőjével (49 mm), így kényelmes pluszként ugyanazt a sapkát és szűrőt fel lehet helyezni a napellenzőre és a közgyűrűre is.
Fémburkolat, por- és nedvességálló kialakítás - Az objektívváz fémből (alumíniumból) készült külső burkolatának és napellenzőjének fokozott merevség és tartóssága is hozzájárul a megbízhatósághoz. A kialakítás egyben por- és nedvességálló, így megbízhatóan működik mostoha kültéri körülmények között is.
Testre szabható fókuszrögzítő gomb - A fókuszrögzítő gombot a fényképezőgép menüjéből testre lehet szabni, és hozzá lehet rendelni a felhasználó által kívánt funkciót. Ha például az emberi szemet automatikusan követő Szem AF funkció van hozzárendelve, a gépet tartó jobb kéz ujjai mozdulatlanok maradhatnak, miközben bal hüvelykujjal működtethető a Szem AF, így stabilabb a tartás.
Természetes, lineáris manuális fókuszbeállítási működés - A Linear Response MF közvetlenül reagál a finom fókuszgyűrű-állításokra kézi élességállításkor. A gyűrű elforgatása lineárisan, a mechanikus szabályozással azonos módon hat a fókuszváltozásra, azaz közvetlenül követi a fotós szándékait, és finom fókuszszabályozást tesz lehetővé.
Kapcsolható blendegyűrű-ütközők - A blendegyűrű a profik által keresett, késedelem nélküli működést biztosít fotózáskor és filmfelvételkor egyaránt. A kattanásos állásütközőket BE lehet kapcsolni a tapintható visszajelzéshez fotózáskor, vagy KI lehet kapcsolni a kattanások megszüntetéséhez videózáskor, a csendes lineáris motorokkal megvalósított, sima és természetes blendeállításhoz. Ez ideális megoldás a csöndet igénylő helyzetekben, például színpadi filmezéskor.
Könnyű váltás a manuális és az autofókusz között - A „Fókusz mód kapcsolója” támogatja a kényelmes fotózást azzal, hogy lehetővé teszi az AF és az MF mód közti azonnali váltást a felvételkészítési körülményeknek megfelelően.
Sokféle szűrőt lehet ráhelyezni - A menetes napellenző átmérője megegyezik az objektív szűrőjének átmérőjével (49 mm), így ugyanazt a sapkát és szűrőt fel lehet helyezni a napellenzőre és a közgyűrűre is. A belső fókusznak köszönhetően az elülső lencsetag nem forog, így fel lehet helyezni körkörös polárszűrőt tájképekhez, ND-szűrőt filmkészítéshez stb. – további kreatív eszköztár a felhasználó számára.
60 mm-es egyenérték APS-C vázaknál - Az objektív jó egyensúlyt kínál APS-C vázakon is, 60 mm-es nagylátószögű fókusztávolsággal (35 mm-es Full Frame egyenértékkel), ami számos különféle jelenetnél hasznos – utcai pillanatfelvételektől a portrékig.
Belső fókusz a kényelmes videókészítéshez - A belső fókuszkialakításnak köszönhetően az objektív teljes hossza nem változik fókuszállításkor, így gimbalhoz vagy markolathoz erősítve is könnyen használható filmezéskor.
A fényképezőgép vázak nem tartozékok!
SEL40F25G.SYX

Adatlap

Bajonett típusa
Sony E-bajonett
Képstabilizátor
nincs
Formátum
35 mm-es Full Frame - Kompatiblis APS-C érzékelo készülékekkel is!
Maximális blende (F)
2,5
Gyújtótávolság (35mm / APS-C)
40 / 60 mm
Felépítés
9 lencse, 9 csoportban
Látószög (35 mm)
57 fok
Látószög (APS-C)
39 fok
Blendelamellák száma
7
Körkörös blende
igen
Minimális fókusztávolság
0,28 m (AF), 0,25 m (MF)
Maximális nagyítási arány
× 0,2 (AF), × 0,23 (MF)
Minimális blende (F)
F22
Zoomrendszer
nincs
Szűrőátmérő
49 m m
Méretek
68 x 45 mm
Tömeg
173 gramm