Díjmentes
Szállítás
Raktáron
3 Év
garancia
test

ILCE objektív

SONY E 16-55 mm F2.8 G (SEL-1655G)

Gyors F2.8 APS-C G lens zoom objektív

0 Review(s) 
A Sony első 16–55 mm-es (24–82,5 mm full-frame-egyenértékű), állandó F2.8 blendéjű APS-C zoomobjektívje hihetetlenül kompakt, miközben a teljesítménye illeszkedik a G Lens sorozatához. Új optikai kialakítása kiváló felbontást kínál a sarkoknál is, és gyönyörű bokeh hatásra is képes. Kompakt, könnyű, és sokféle témához ideális.
469 900 Ft
 
Garancia kiterjesztés:
 
Mennyiség

A termék hivatalos magyarországi forgalmazótól, teljes körű garanciával kerül forgalomba!

Gyors, konstans F2.8 zoom - A Sony első 16–55 mm-es (24–82,5 mm Full Frame-nek megfelelő) APS-C zoomobjektívje konstans F2.8 blendével kompakt, ugyanakkor a G Lens objektív sorozatnak megfelelő teljesítményt kínál. Új optikai kivitel gondoskodik a kiváló, széltől-szélig egyenletes felbontásról, és szükség szerint gyönyörű bokeh is rendelkezésre áll. Kompakt, könnyű és a témák széles választékához ideális.


Kiváló G Lens objektív felbontás - Két AA (továbbfejlesztett aszférikus) és két aszférikus elem nyomja el az aberrációt a kiváló, széltől-szélig egyenletes G Lens objektíves felbontáshoz, ugyanakkor három ED (extraalacsony szórású) üvegelem csökkenti minimálisra a színintenzitás egyenetlenségeit. Az eredmény éles, kristálytiszta részletek és természetes szín a teljes zoomtartományban, bármely fókusztávolságnál.


Sima, meseszép bokeh - A szférikus aberráció nagy mértékben befolyásolja a bokeh minőségét; a precíz vezérlésének köszönhetően sima, vonzó bokeh születik a fókuszban nem lévő területeken. A 9 lamellás körkörös blende szintén hozzájárul az objektív gyönyörű bokeh-jához. Az éles, fókuszban lévő részletek és a lenyűgöző háttér bokeh kontrasztja mély, impresszív képanyagról gondoskodik.


Kompakt, könnyű és fényes - Az optimalizált mechanikai és optikai kivitelnek köszönhetően mindössze 494 g tömegű, kompakt, konstans F2.8 16–55 mm-es (24–82,5 mm Full Frame-nek megfelelő) zoomobjektív. Ez a kiváló minőségű objektív ideális választás a portréktól kezdve a mindennapi pillanatfelvételekig, kompakt E-bajonettes vázzal ötvözve kiemelten mobil, kezelhető rendszert alkotva a fényképezési alkalmazások széles választékához.


Gyors, precíz AF és követés - Ebben az objektívben a Sony fejlett XD (extrém dinamikus) lineáris motorját alkalmazták, mint a G Master sorozatú objektíveknél. Az XD lineáris motor kihasználja a fényképezőgép-váz sebességpotenciálját, így kiemelt sebességgel és pontossággal akár a gyorsan mozgó témákra is tud követéssel fókuszálni.


Fókusz üzemmód kapcsoló - Az automata és manuális beállítás közötti azonnali váltást lehetővé tevő fókusz üzemmód kapcsoló különösen előnyös lehet, amikor finom manuális fókuszbeállítást igénylő témákat vagy helyzeteket akarunk megörökíteni.


Lineáris válaszú MF - A Sony lineáris mozgatású MF funkciója garantálja, hogy a fókuszgyűrű közvetlenül és lineárisan reagáljon a manuális élességállítás finom vezérléséhez. A fókuszgyűrű forgatása közvetlenül jelentkezik a fókusz változásában, így a vezérlés az azonnaliság és a precizitás érzetét kelti.


Testre szabható fókuszrögzítő gomb - A fókuszrögzítő gomb kényelmesen elérhetően, az objektív közgyűrűjén van elhelyezve a fókuszrögzítés könnyű vezérléséhez. A gombot a fényképezőgép menüjén keresztül is testre lehet szabni, amely egyéb funkciók – például a Jobb/Bal szem kiválasztása – hozzárendelését is lehetővé teszi.


Por- és nedvességálló - Por- és nedvességálló kialakítása* biztosítja a kültéri munkához szükséges megbízhatóságot kihívást jelentő körülmények között is. *Nincs garancia arra, hogy a 100%-os por- és nedvességállóság.


Fluorbevonatos elülső elem - Az elülső lencsetag fluorbevonata taszítja a vizet, az olajat és az egyéb anyagokat, egyúttal egyszerűbb letörölni a felületéről bármilyen mégis megtapadó szennyezőanyagot és ujjlenyomatot.


SEL1655G.SYX

Adatlap

Bajonett típusa
Sony E-bajonett
Képstabilizátor
Optikai SteadyShot
Formátum
APS-C
Maximális blende (F)
2.8
Gyújtótávolság (35mm / APS-C)
16-55 / 24-82,5
Felépítés
17 lencse, 12 csoportban
Látószög (35 mm)
nincs adat
Látószög (APS-C)
83°–29°
Blendelamellák száma
9
Körkörös blende
igen
Minimális fókusztávolság
0,33
Maximális nagyítási arány
0,20x
Minimális blende (F)
F22
Zoomrendszer
kézi
Szűrőátmérő
67
Méretek
73 x 100 mm
Tömeg
494 gramm